Györgyi Kornél bejegyzései

Épület-, környezet-, településtervezés

Építész tervezők részére nyújtott Vaszati szaktanácsadás   Az ősi indiai építészet, a Vasztu legősibb formájában a védikus templomépítészet, szobrászat, kőfaragás művészete. Az Univerzum és a Naprendszerünk harmóniájával analóg módon alakít ki tereket. A templomok kapcsán pedig különösen erőtereket, melyek szakrális … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Vaszati ház tervezés

Kategória: Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Újabb Vaszati ház épült Magyarországon

Igazi különlegesség épült Komáromban: egy olyan Vaszati ház, ami típusát tekintve gerenda ház. Tehát az egész ház készre munkált, szépen összeillő fa gerendákból épült fel. Így is szem előtt tartva egy fontos Vaszati irányelvet, miszerint használjunk természetes anyagokat. Ezen kívül … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Vaszati épületek

A galéria tartalmaz 3 fotót.

 

További galériák | Hozzászólások kikapcsolva

A magyar szakrális alapú építészeti hagyomány és a védikus építészeti hagyomány, a vaszati hasonlóságai

Magam is nagy érdeklődéssel olvastam A magyar ház mágikus titka című könyvet, melyet vaszati szaktáncsadó szemmel is olvastam. Fontos tényező számomra is a magyar hagyomány, az őstudás, a tiszta néplélek és ezen hagyományok szellemisége, a teremtés és a létezés misztériumának … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | 8 hozzászólás

Fenntartható, öko szerveződések a Vaszati térrendezési, építészeti elvei alapján

A települések és az azokat felépítő épületek az emberi élet jobb boldogulását kell hogy szolgálják. Azonban a mai városi közösségekben sokat veszekednek, magas a stressz, depressziósak az emberek, akik munkahelyi és családi problémák sokaságával állnak szemben. A városokban a bűnözés … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | 12 hozzászólás