Újabb Vaszati ház épült Magyarországon

Igazi különlegesség épült Komáromban: egy olyan Vaszati ház, ami típusát tekintve gerenda ház. Tehát az egész ház készre munkált, szépen összeillő fa gerendákból épült fel. Így is szem előtt tartva egy fontos Vaszati irányelvet, miszerint használjunk természetes anyagokat. Ezen kívül a Vaszati összes irányelve a lehető legnagyobb mértékben alkalmazva lett a ház tervezése, a telek kialakítása, a kert megtervezése, a melléképület kialakítása során is. Fontos szempont volt az elvek alkalmazása az építés módja, az alapásás, falazás, a berendezés, és a beköltözés időpontját illetően is.

001_Yantra

Egy Vaszati ház amellett, hogy az általános Vaszati elveknek is maradéktalanul megfelel, személyre szabott is, mivel a lakók egyéni aspektusait már a tervezés során figyelembe tudjuk venni. Olyan finomságokról nem is beszélve, mint a harmonikus arányok és méretek használata, ami valójában különösen fontos, mert így az általános disszonancia helyett, az univerzális állóhullámok frekvenciájára van hangolva a tér. A természetes rezonancia így kellemes környezetet teremt, ami támogatólag hat életcéljaink elérésben.

A telek a főégtájakra közel párhuzamos, ami az általános magyarországi parcellák helyzetét figyelembe véve, kedvezőnek tekinthető. Az utca keleten van, ami ugyancsak kedvező.

002_YantraA ház a telek délnyugati, nyugati, északnyugati területein fekszik. A melléképület délkeleten fekszik, amiben a garázs és a kinti konyha került kialakításra. Távolabb az utcafronttól nem csak azt a hatást érjük el, hogy védettebb helyre kerül a ház, hanem szép nagy tér nyílik az utcáról betérve, valamint a házból kitekintve is, vagy éppen a teraszon ücsörögve.

003_YantraA telek északkeleti, és a központi része, a Brahmasztán is szép szellős. E két terület nagyon fontos, a kiegyensúlyozott energiaáramlás megteremtésében. Ezzel szemben a déli, délnyugati terület kellően terhelt a házzal magával és egy nagyon ötletes kőkerítéssel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA ház belső kialakítása természetesen ugyancsak megfelel az általános Vaszati elveknek. Minden helyiség a legkedvezőbb helyére került, amik így a következőképen alakultak: keleten terasz és étkező. Délkeleten konyha, kis kamrával a déli sarokban, valamint egy szép épített cserépkályha, aminek a konyha felöli oldalán sütésre, főzésre alkalmas rész is van. Délnyugaton hálószoba és gardrób. Nyugaton fürdőszoba. Északnyugaton vendégszoba. Északon főbejárat. Északkeleten meditációs szoba és kis dolgozósarok került. A Brahmasztán szép tágas és magas, ide került a nappali, amiben könnyű bútorok vannak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA ház koncentrálja mindazt az energiát, amire szüksége van az embernek ahhoz, hogy boldog életet éljen. Az energia ebben a térben feltölt, inspirál, vendégként pedig maradásra késztet.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.